Nyheter

Informationsbrev till dig som hyresgäst hos oss | maj 2024

Viktigt vid felanmälan

Vid felanmälan är det viktigt att du som hyresgäst överväger att låta vår utförare använda huvudnyckel, utan att behöva ringa dig först. Om du ändå vill att utföraren ringer först, måste du se till att svara i telefonen när det ringer. De ringer alltid från ett nummer som börjar med 0226-64 57 XX. Tydliga instruktioner minskar onödigt resande, vilket gynnar miljön och sparar tid för både dig och utföraren. Felanmälan gör du lättast genom att logga in på ”Mina sidor”.

Klimatsmart artificiell intelligens – En spännande digitalisering

Det kanske verkar som ren science fiction, men snart kommer artificiell intelligens, även kallad AI, att övervaka ditt inomhusklimat! Ett energibesparingsprojekt som pågått hos oss sedan 2017, har visat framgång genom att minska energianvändningen med cirka 18 kWh/m² och år. Det kan vi kalla ekologisk hållbarhet!

Vi installerade smarta sensorer som mätte inomhusklimatet var 15:e minut i testlägenheter, där vi har kunnat samla värdefulla data för att optimera energianvändningen och säkerställa inomhuskomforten.

Projektet har visat sig så framgångsrikt både avseende inomhusklimat och energioptimering, att vi nu väljer att utöka energioptimeringen till att, stegvis omfatta samtliga fastigheter i vårt bestånd. Du som hyresgäst får mer information i god tid innan installation av sensorer i din lägenhet.

Vill du veta mer? Gå in och läs mer på vår hemsida, https://www.gamlabyn.se/klimatsmart-artificiell-intelligens-spannande-energioptimering/

Ny form av trygghetsboende

Behovet av trygghetsboende ökar stadigt och för att tillgodose våra kunders önskemål har vi fattat beslutet att omvandla en vanlig lägenhet till ett trygghetsboende på Fredsgatan 8 i Avesta. Det innebär att hyresgästen får tillgång till alla fördelar som vanligtvis följer med ett trygghetsboende, men samtidigt får grannar i vanliga lägenheter som kan vara i alla åldrar.

Webbsidor för bostadssökande

Om du aktivt söker ny bostad, har du kanske besökt en webbsida som listar alla tillgängliga objekt, inklusive lägenheter från Gamla Byn AB och andra hyresvärdar. Dessa webbsidor kan vara praktiska, men det är viktigt att du är medveten om att det endast är via vår officiella webbsida, www.gamlabyn.se som du kan lämna en intresseanmälan på en ledig lägenhet hos oss.

Translate »