Betalningssätt

E-faktura för privatpersoner

En e-faktura skickas till dig via din internetbank. E-fakturan kan du titta på i din internetbank och den ser ut som en hyresavi på papper. E-fakturan får du vid samma tidpunkt som du skulle ha fått din hyresavi i brevlådan.

Gör så här

  1. Gå in på din internetbank
  2. Välj e-faktura och anslut leverantör
  3. Följ länken och fyll i de uppgifter som krävs
  4. Från och med nu meddelar banken när det finns en ny hyresavi
  5. Logga in på din internetbank och godkänn. Belopp, OCR och allt annat är redan ifyllt

När du har godkänt din e-faktura hos din internetbank ser banken till att den betalas på förfallodagen. Vill du att hyran ska betalas på en annan dag än förfallodagen kan du ändra det i din internetbank. Du måste regelbundet kontrollera hos din internetbank om du har några e-fakturor som har inkommit för betalning.

Om du missar att betala din e-faktura på förfallodagen får du ett brev med inkassokrav hem i brevlådan, på samma sätt som gäller för hyresavier på papper.

Om du byter bank måste du åter igen ansluta tjänsten för e-faktura från Gamla Byn AB.

Om du vill avanmäla e-faktura, gör du det i din internetbank. Där följer du instruktionerna för avanmälan.

Autogiro

Du kan även välja att betala din hyra via autogiro. För att kunna göra detta behöver du ladda ner och fylla i blanketten för autogiro. Blanketten finns också att hämta på vårt kontor på Axel Johnsons Väg 73, 774 34 Avesta. Blanketten lämnas eller skickas till oss på Gamla Byn AB.

Hyresavi via e-post

Du kan välja att få din hyresavi skickad till dig via e-post. Besök vårt kontor, ring vår växel på telefonnummer 0226-64 57 00 eller mejla till gamlabyn@avesta.se för att meddela att du vill ha din hyresavi via e-post.

Pappersfaktura

Du kan även välja att få din hyresavi på papper hem i brevlådan.

Translate »