Nyheter

Informationsbrev till dig som hyresgäst hos oss | September 2023

Upplever du att det är kallt inomhus?

Vi på Gamla Byn AB strävar efter att ha en inomhustemperatur på 20–21 grader men under höstmånaderna kan inomhustemperaturen upplevas som ojämn och kall. Det beror dels på att vädret varierar mycket just nu under hösten med soliga dagar och kalla nätter, dels att luften är fuktigare. Detta gör att värmesystemet, som är utetemperatur-styrda inte riktigt kan stabilisera sig och hålla rätt temperatur inomhus.

Information om övergången till nya Mina sidor

När vi ska implementera nya Mina sidor kommer du inte kunna logga in eller söka bostäder under den tiden. Vi återkommer när vi vet exakt datum.
När implementeringen är klar kommer du som hyresgäst få ett mejl med länk till nya Mina sidor, där du ombeds logga in med Bank-ID. Om du inte har Bank-ID ska du kontakta oss, så skickar vi en unik aktiveringslänk till dig. Kontouppgifterna som du hade i gamla Mina sidor kommer inte längre gälla – du får alltså nytt användarnamn och lösenord.
Några andra saker som kan påverka dig som kund är att din sökandeprofil, så som inkomst och nuvarande adress, samt inställningar för förslag på hyreslägenheter, inte kommer föras över till nya Mina sidor. Det är alltså något du behöver fylla i på nytt när systemet är implementerat. Vi kommer att ge dig mer information när du behöver den.

Kundenkät

Din åsikt och feedback är oerhört värdefull för oss, och vi strävar ständigt efter att förbättra din boendesituation och upplevelse. Därför är vi glada att meddela att vi planerar att genomföra en kundundersökning inom kort. Kundundersökningen kommer att skickas ut digitalt till den e-postadress eller sms till mobiltelefonnummer, du uppgett på Mina sidor. Saknar vi en e-postadress eller mobiltelefonnummer till dig, kommer den skickas som pappersenkät till dig via posten. Kundundersökningen genomförs i samarbete med AktivBo.

Hämtning av övergivna cyklar och barnvagnar

För att förbättra ordning och säkerhet i våra gemensamma utrymmen kommer vi under hösten 2023 att hämta övergivna cyklar och barnvagnar. Vi ber dig vänligen märka upp dina cyklar och barnvagnar i cykelställ och förråd snarast möjligt. Endast de föremål som är tydligt märkta med Låt stå och aktuellt datum, det vill säga i aktuell månad och år 2023, kommer att lämnas kvar. De cyklar och barnvagnar som inte är uppmärkt kommer att betraktas som övergivet och kommer att avlägsnas! Dock förvaras de av oss i sex månader.

Har du kallt inomhus? Ha tålamod!

Vi på Gamla Byn AB strävar efter att ha en inomhustemperatur på 20–21 grader men under höstmånaderna kan inomhustemperaturen upplevas som ojämn och kall. Det beror dels på att vädret varierar mycket just nu under hösten med soliga dagar och kalla nätter, dels att luften är fuktigare. Detta gör att värmesystemet, som är utetemperaturstyrda inte riktigt kan stabilisera sig och hålla rätt temperatur inomhus.

Möbler framför elementet kan hindra värmen från att spridas i rummet. Tänk på att inte ställa soffa, säng eller andra stora möbler framför elementet. Gardiner som hänger framför element kan också påverka värmecirkulationen och gör att termostaten känner en högre temperatur än det är och stänger av värmen.

Dekorativ.

Innan du gör en felanmälan

Om du upplever att det är kallt inomhus, följ dessa steg:

  • Kolla att elementet står fritt och att termostaten står på max.
  • Temperaturen i lägenhet och rum ska vara 20–21 grader, mät temperaturen med en termometer som du placerar mitt i rummet. Tänk på att inte lägga termometern på golvet utan cirka en meter ovanför golvet.

Förskolan Blåkullen 4 är invigd!

Nu har ännu en milstolpe nåtts för Gamla Byn AB och Avesta kommun, när den nya förskolan Blåkullen 4 invigdes den 31 augusti med fina tal och sedvanlig bandklippning. Vi på Gamla Byn AB, ägare av fastigheten, känner enorm glädje när vi ser så många glada och utforskande barn tillsammans med pedagogerna i sina nya fina lokaler.

Förskola av hög kvalitet

Invigningen av förskolan Blåkullen 4 markerar ännu ett steg framåt för Avesta kommun i deras engagemang för att ge barnen de bästa möjliga förutsättningarna för en stark start i livet. Detta projekt visar på kommunens åtagande att investera i barnen och skapa en mer lovande framtid för kommande generationer.

Förskolan Blåkullen 4 erbjuder moderna och ändamålsenliga lokaler samt en fantastisk utemiljö för barnen. En trivsam arbetsmiljö för personalen har också prioriterats högt, och utvecklande lärmiljöer har skapats för att säkerställa en högkvalitativ förskoleupplevelse.

Många fina hyllningar i invigningstalen

Kurt Kvarnström, styrelsens ordförande i Gamla Byn AB, tackade alla inblandade och konstaterade att trots en svår period att bygga i, med den höga inflationen, så lyckades projektet hålla den budget som var beslutad om. Han önskade också att alla barn och pedagoger skulle trivas och att de fått en riktigt bra arbetsmiljö.

I sitt invigningstal tackade Bildningsstyrelsens ordförande, Mikael Westberg, personalen och ledningen som har varit delaktiga i planeringen av förskolan. De hyllade även byggbolaget Skanska för deras utmärkta arbete med att slutföra projektet i tid och inom den utlovade tidsramen. Gamla Byn AB fick också ett särskilt erkännande för att ha säkerställt en smidig och effektiv process.

Titti Juhlin, rektor på Blåkullens förskola, kunde inte valt bättre ord att beskriva känslan än -Vi är inga raketforskare, men vi skapar raketforskare! Titti pratade naturligtvis om alla härliga förskolebarn. Titti berättade också att 40 fåglar kommer att flytta in då barnen fått fågelholkar att måla och sätta upp, som gåva av Gamla Byn AB. Hela förskolan har också fågelnamn på alla avdelningar och rum, för att enklare hålla isär de.

Fakta om Blåkullen

Blåkullen 4 har kapacitet att ta emot upp till 160 barn i åldrarna 3–5 år och är en del i Blåkullens förskoleby som nu har totalt cirka 270 barn mellan 1–5 år inskrivna. Adress till Blåkullen 4: Prästgatan 37, Avesta.

Ett samarbete över kommungränsen

För att utöka sitt nätverk bjöd Linda Nilsson, verkställande direktör för Gamla Byn AB in Erik Kristiansson, VD för AB Hedemorabostäder till ett möte. De slog sig ned för att dela med sig av sina erfarenheter och insikter om att leda ett kommunalt bostadsbolag. Detta möte var starten på ett samarbete och erfarenhetsutbyte.

Bild på Linda Nilsson, VD på Gamla Byn AB och Erik Kristiansson, VD på AB Hedemorabostäder.

Linda Nilsson, VD på Gamla Byn AB och Erik Kristiansson, VD på AB Hedemorabostäder.

Samarbete – Vägen till framgång

En vital insikt som framkom under mötet var att samarbete är en central faktor för framgång. -Vi är kollegor – inte konkurrenter, förklarade Erik Kristiansson. Genom att dela med sig av erfarenheter och samarbeta exempelvis i samordnade upphandlingar, kan vi lägga våra resurser på rätt saker.

Delande av visdom och erfarenhet

Linda Nilsson instämde och nämnde att detta möte gav dem en plattform att diskutera sina erfarenheter, både positiva och utmanande, inom exempelvis nyproduktion och många andra områden. -Att dela vad vi har lärt oss, vad som har fungerat väl och vad som kanske inte har gått enligt plan, kan hjälpa oss att undvika fallgropar och effektivisera våra processer. Glo och sno helt enkelt, avslutar Linda.

Samarbete över kommungränsen

Mötet mellan Linda Nilsson och Erik Kristiansson markerade början på ett nytt samarbete över kommungränsen mellan Gamla Byn AB och AB Hedemorabostäder. Genom att förstå vikten av öppen dialog och att dela med sig av sina erfarenheter har dessa ledare inom Allmännyttans bostadsbolag, satt en bra grund för hur bolagen kan främja varandras framgång.

Vi ser fram ett emot ett gott samarbete med AB Hedemorabostäder.

Vi fortsätter med sommarens öppettider

Efter att ha sett de positiva effekterna av sommarens öppettider, har vi tagit beslut om att fortsätta med de tills vidare, för både besök och telefontid. Varmt välkommen in!

måndag–fredag 10.00–15.00
lunchstängt 12.00–13.00

Jourtjänst, vid akuta fel efter kontorstid: 0226-80 601.

Information till boende på Tjädern om motorgrinden till parkeringsplatsen

Vi har mottagit flera förfrågningar angående reparationen av parkeringsplatsens motorgrind. Vi vill meddela att enligt våra senaste uppgifter förväntas grinden preliminärt levereras under vecka 37. Efter leveransen kommer montagearbetet att påbörjas. Vi saknar för närvarande en exakt uppskattning av den tid som montaget kommer att ta. Vi ber om er förståelse och tålamod.

Informationsbrev till dig som hyresgäst hos oss | Augusti 2023

Mina sidor – påminnelse

Till hösten planeras en uppgradering av vårt hyresgästsystem och Mina sidor. Det kommer att innebära en del förbättringar och förändringar. Det du behöver göra redan nu är att säkerställa att dina kontaktuppgifter på Mina sidor är korrekta, vilket kommer att krävas i den nya versionen av Mina sidor i höst. Mer information kommer när uppgraderingen börjar närma sig.

Har du en eldriven bil?

Önskar du kunna ladda din bil där du bor eller hyr din lokal av oss? Anmäl ditt intresse för laddplats så tittar vi på möjligheten till en lösning. Kontakta Uthyrning på telefonnummer 0226-64 57 20 eller 0226-64 57 22.

Får jag ladda min bil på motorvärmarplatsen?

Absolut inte! Elsäkerhetsverket uppmanar oss att varna dig som hyresgäst om brandfaran med att ladda eldrivna fordon i vanliga eluttag. Dessa typer av bränder täcks oftast inte av försäkringsbolagen eftersom eluttaget har använts i ett olovligt syfte utöver rekommenderade säkerhetsföreskrifter. Av dessa anledningar har vi beslutat att förbjuda laddning av elbilar via motorvärmaruttaget, endast avsedd laddplats får användas.

Offentliga laddplatser

I Avesta kommun finns det offentliga laddplatser, där du kostnadseffektivt kan ladda din bil. Se karta på http://www.uppladdning.nu var din närmaste laddplats finns.

Tänk på miljön!

Om du inte redan valt det, välj att få din hyresavi via e-post. Ring 0226-64 57 00 eller skicka ett mejl till gamlabyn@avesta.se så fixar vi det.

Felanmälan

Behöver du felanmäla gör du det enklast genom Mina sidor på hemsidan. Passa på att kontrollera att dina kontaktuppgifter stämmer!

Tack för den här sommaren våra härliga ungdomar!

Sommaren är ännu här men visst börjar det kännas som att hösten närmar sig!  Inte minst märker vi det nu när det sista gänget av våra fantastiska sommarjobbare på Gamla Byn AB snart gör sin sista dag hos oss. Denna energiska grupp är en del av de som valde att spendera sin sommar med oss och bidragit till att göra våra fastigheter ännu bättre.

Dekorativ.

Nora, Lubna och Smilla är redo för uppdrag.

Dekorativ.

Jesper och Sander på uppdrag att tömma källarförråd.

De här unga talangerna har visat sig vara otroligt engagerade och ivriga att lära sig. De har tagit sig an varje uppgift med entusiasm och en positiv inställning. Från trädgårdsarbete till storstädning, målning och köra skräp till återvinning och återbruk, de var redo för allt!

Dekorativ.

Glad Sander på väg till återvinningen.

Dekorativ.

Smilla, Lubna och Nora fräschar upp ett cykelförråd.

När vi frågade ungdomarna om deras positiva erfarenheter med sommarjobbet berättade de att sommarjobbet har varit väldigt lärorikt, då de har fått möjlighet att utföra en mängd olika uppgifter som de aldrig tidigare har erfarenhet av. Genom att arbeta självständigt har de också fått ta mycket eget ansvar, vilket har varit en värdefull erfarenhet. Det fysiska arbetet har varit utmanande, men samtidigt berikande. När vi frågade om de kommer att söka sommarjobb hos oss igen, svarade de: ”Ja, varför inte!”

Sommarjobbare spelar en viktig roll i vårt team, och vi är stolta över att kunna erbjuda dem möjligheten att få praktisk erfarenhet och utveckla sina färdigheter. Vi hoppas att detta sommarjobb kommer att vara en minnesvärd och meningsfull erfarenhet för dem alla.

Dekorativ.

Det syns att våra sommarjobbare jobbat hårt.

Tack till våra sommarjobbare för ert hårda arbete och ert engagemang! Ni gör en verklig skillnad för oss och vi önskar er all lycka med vad ni än tar er an i framtiden.

Informationsbrev till dig som hyresgäst hos oss | Juli 2023

Mina sidor

Till hösten planeras en uppgradering av vårt hyresgästsystem och Mina sidor. Det kommer att innebära en del förbättringar och förändringar. Det du behöver göra redan nu är att säkerställa att dina kontaktuppgifter på Mina sidor är korrekta, vilket kommer att krävas i den nya versionen av Mina sidor i höst. Mer information kommer när uppgraderingen börjar närma sig.

Vi har anställt en bovärd!

Tidigare i år gick en rekryteringsannons ut där vi sökte en bovärd. Ett steg i vår strävan att erbjuda en ännu bättre boendemiljö och höja servicenivån för dig som hyresgäst, är vi glada över att meddela att vi har anställt en bovärd – Sven-Olof Quist.

En av de viktigaste fördelarna med att anställa en bovärd är den ökade närvaron och tillgängligheten på plats. Sven-Olof kommer att vara ansvarig för att övervaka fastighetens skick och underhåll, samt agera som en resurs för dig som hyresgäst när det gäller frågor och bekymmer som kan uppstå.

Genom att ha någon som kan svara på frågor, ta emot synpunkter och agera som en länk mellan hyresgäster och fastighetsägare kan vi snabbt identifiera och åtgärda eventuella problem och skapa en mer positiv boendemiljö för alla. Du når Sven-Olof på telefonnummer 0226-64 57 05 eller e-post:  sven-olof.kvist@avesta.se

Tänk på miljön!

Om du inte redan valt det, välj att få din hyresavi via e-post. Ring 0226-64 57 00 eller skicka ett mejl till gamlabyn@avesta.se så fixar vi det.

Felanmälan

Behöver du felanmäla gör du det enklast genom Mina sidor på hemsidan. Passa på att kontrollera att dina kontaktuppgifter stämmer!

Vi sökte en bovärd och fann Sven-Olof

Sven-Olof Qvist, bovärd på Gamla Byn AB.

Sven-Olof Qvist, bovärd på Gamla Byn AB.

I vår strävan att erbjuda en ännu bättre boendemiljö och höja servicenivån för dig som hyresgäst, är vi glada över att meddela att vi har anställt en bovärd – Sven-Olof Quist, hemmahörande i Avesta.

Som bovärd fungerar Sven-Olof som en länk mellan hyresgäster och fastighetsägare och har en bred kompetens inom fastighetsförvaltning och kundservice. En av de viktigaste fördelarna med att anställa en bovärd är den ökade närvaron och tillgängligheten på plats. Sven-Olof kommer att vara ansvarig för att övervaka fastighetens skick och underhåll, samt agera som en resurs för dig som hyresgäst när det gäller frågor och bekymmer som kan uppstå.

Genom att ha någon som kan svara på frågor, ta emot synpunkter och agera som en länk mellan hyresgäster och fastighetsägare kan vi snabbt identifiera och åtgärda eventuella problem och skapa en mer positiv boendemiljö för alla. Du når Sven-Olof på telefonnummer 0226-64 57 05 eller e-post:  sven-olof.kvist@avesta.se

Translate »