Klicka här för att logga in.
Telefon: 0226-64 57 00 | E-mail: gamlabyn@avesta.se
Språk:

Nyheter

Hyresförhandling 2020

Gamla Byn AB och Hyresgästföreningen har nu kommit överens om en hyreshöjning på 1,84% för 2020 års hyror. Lägenheter som ingår i hyressättningsmodellen Rättvis hyra kommer att få en höjning som ligger mellan 0-190 kronor per månad per lägenhet (beroende på om hyran kommit upp till målhyran eller inte).

P-platser med motorvärmare kommer att höjas med 10 kronor per plats och månad. Garage kommer att höjas med 30 kronor per plats och månad. Carport höjs med 20 kronor per plats och månad.

Bolaget vill även informera angående den förhandling som genomfördes 2014 om standardhöjande åtgärder och där kvarboende fått rabatt på hyran under fem år. Gamla Byn AB kommer nu att fasa ut rabatten med 250 kronor per månad var sjätte månad till korrekt målhyra uppnåtts. Gamla Byn AB höjer inte hyrorna över målhyrorna för hyresgästerna som ingår i Rättvis hyra när bolaget fasar ut rabatterna.

Kvarteret Storken

På grund utav ett underhållsarbete så kommer gården mellan Bryggaregatan 13 och Kungsgatan 7 och 9 att vara avstängd från och med vecka 39. Ingen biltrafik tillåts på gården och hyresgäster och besökare hänvisar vi till entréerna mot gatan.  Arbetena beräknas vara klara vecka 47

Invigning av nyrustade lokaler på Framnäs

Fredag 14 juni bjöds det på tårta på äldreboendet Framnäs för att fira att renoveringen av allmänna ytor färdigställts. Golv har renoverats, väggar målats och modern LED belysning installerats. Arbetet har kunnat utföras utan några större störningar för personal och boende.

Skogsgläntan blev klart i vintras och nu hade turen kommit till Framnäs.

För att fira och som tack för det goda samarbetet mellan boende och personal bjöds det på kaffe och tårta. På plats fanns Gamla Byn ABs ordförande Kurt Kvarnström, Sussie Berger som är ordförande för Omsorgsstyrelsen, Omsorgens förvaltningschef Carina Johansson och Ola Westerlund, teknisk chef på Gamla Byn AB.

 

Felanmälan

Felanmälan kan du som hyresgäst göra via vår växel på telefonnummer 0226-645700 eller via Mina sidor  på vår hemsida eller på vår app.

Vid akuta fel efter kontorstid ring 0226-806 01.

Hyresförhandling 2019

Gamla Byn AB och Hyresgästföreningen har nu kommit överens om hyreshöjningen för 2019. Samtliga lägenheter som ingår i hyressättningsmodellen “rättvis hyra” kommer att få en höjning som ligger mellan 0 – 193 kronor per månad per lägenhet under år 2019. Vad hyrorna blir exakt för varje lägenhet kommer att synas på hyresavin för januari månad som skickas ut i mitten av december.

Servicelägenheterna kommer att få en hyreshöjning på 1,85% för år 2019.

P-platser kommer att höjas med 10 kronor per månad, kallgarage med 20 kronor per månad och varmgarage med 30 kronor per månad från och med 1 januari 2019.

Lokaler med förhandlingsklausul kommer att höjas med 2,6% från och med 1 januari 2019.

Viktigt meddelande

Om du inte svarar på ett erbjudande som du har gjort intresseanmälan på kommer din ansökan att spärras i 3 månader och du kommer inte att kunna göra någon intresseanmälan under den tiden.

Om du tackar nej till 3 erbjudande under en 12-månadersperiod kommer din ansökan att spärras i 3 månader och du kan inte göra någon intresseanmälan under den tiden.

 

 

Badrumslampa – Bostadsområdet Gamla Byn

Vi har upphört med försäljningen av den badrumslampa som boende i Gamla Byn området har kunnat köpa här hos oss. Vi hänvisar till elbutiker.

Hyresförhandling 2018

Gamla Byn AB och Hyresgästföreningen har kommit överens om en hyreshöjning på 0,7% för år 2018. Bilplatserna kommer att höjas med 5 kronor per månad för år 2018.

Införandet av “rättvis hyra” som skedde under år 2017 har lett till att samtliga lägenheter fått en ny målhyra. Lägenheterna som ingår i “rättvis hyra” kommer få en fortsatt infasning mot målhyran som ligger mellan 0 – 78 kronor per månad per lägenhet under år 2018. Vad hyrorna blir exakt för varje lägenhet kommer att synas på hyresavin för januari månad som skickas ut i mitten av december 2017.

Köpoäng

Kom ihåg att du måste logga in dig med användar-ID och PIN-kod minst en gång var sjätte månad för att inte tappa dina köpoäng.