Nyheter

Hyr du P-plats till din bil? Det här behöver du känna till

Bil parkerad på snöröjd parkeringsplats.
Visste du att du som hyr en p-plats till din bil, själv ansvarar för snöröjning och halkbekämpning av din parkeringsplats?

Sand finns att hämta på följande platser:

 • AVESTA, Myrgatan. Sandhus vid Avestavallen
 • KRYLBO, Stationsgatan (P-plats vid Brinkbacken/Vintervägen)
 • KARLBO, Backvägen (vid returstationen)
 • SKOGSBO, Sandhus vid Gubbmossplan/Brunnsvägen
 • NORDANÖ, Tony Richardssons kurva (vid returstationen)
 • FORS, Sandhus vid Fors IP
 • HORNDAL, Sandhus vid Horndals station. Paradisplan
 • NÄS BRUK, Båthamnen

Informationsbrev till dig som hyresgäst hos oss | februari 2024

Nu finns vi även på Facebook!

Sedan en tid tillbaka har vi börjat jobba mer aktivt med våra sociala mediekanaler. På Instagram får du se våra bostadsområden presenterade med nya bilder och lite information om området.

På Facebook ger vi dig mer aktuell information, såsom störningar i värme och vatten, vägunderhåll och annat. Vi presenterar också våra bostadsområden här. Att följa oss är en smart idé för att snabbt få viktig information.

På LinkedIn lägger vi ut platsannonser, pressmeddelande och olika event som rör både Gamla Byn AB och vårt dotterbolag Avesta Industristad AB.

Vi hoppas att du vill följa oss!

Fastighetsnära insamling – FNI

Vi kommer att införa fastighetsnära insamling av avfall i våra bostadsområden. Syftet med detta är att öka effektiviteten i sophanteringen och minska vår miljöpåverkan.

I FNI ingår papper, wellpapp, glas – färgat och ofärgat, metall och plast utöver tidigare rest- och matavfall. Alla fraktioner kommer att finnas på samtliga områden men anpassas utifrån förutsättningar. Vi planerar att ha fastighetsnära insamling fullt implementerad vid årsskiftet 2026-2027. Du kommer att bli informerad när det är dags för just ditt bostadsområde.

Vill du läsa mer om avfallshantering, gå in på https://www.sopor.nu/

10 sätt att minska ditt avfall

 1. Säg nej till pappersreklam
 2. Köp saker som håller länge
 3. Välj bort engångsartiklar hemma
 4. Reparera saker som gått sönder
 5. Använd plastkassen flera gånger eller ta med egen tygpåse till affären
 6. Drick kranvatten i stället för vatten på flaska eller burk
 7. Planera matinköpen väl så allt hinner tillagas innan det blir gammalt
 8. Lär dig laga god mat på rester
 9. Ge din telefon ett längre liv – du måste inte ha den nyaste modellen
 10. Gilla begagnat och lämna dina gamla men hela saker på second hand

Hitta fler bra tips på https://www.sopor.nu/minska-ditt-avfall/inspiration/tips-fraan-andra/

Glad alla hjärtans dag

Varje år den 14 februari infaller Alla hjärtans dag. En mysig tradition där du kan dela lite extra kärlek till de som betyder något för dig. Du är betydelsefull för oss, all kärlek till dig!

Sommarjobba hos oss!

Sommarjobbsannons.

Vi på Gamla Byn AB söker flera engagerade och ansvarsfulla fastighetsskötare med ödmjuk inställning till ett viktigt jobb.

Vem kan söka jobbet?

 • Du ska vara skriven i Avesta kommun och vara mellan 16–19 år.
 • Tycka om att arbeta praktiskt och tillsammans med andra i ett team.
 • Du ska även vara bra på att hålla tider.

Du hittar mer information om tjänsten här.

Ansök direkt via formulär.

Välkommen med din ansökan!

Informationsbrev till dig som hyresgäst hos oss | januari 2024

Kundundersökningen

Kundundersökningen är avslutad för den här gången och vi är så glada att 69,8 % av er hyresgäster valde att delta! Ert engagemang är ovärderligt och den insikten ni delat med oss är oerhört värdefull. Nu ska vi se till att använda denna information på bästa sätt för att förbättra vår service. Tack än en gång för att ni tog er tid att fylla i enkäten.

Underhåll året 2023

Varje år ägnar vi oss åt kontinuerligt underhåll av våra fastigheter. Här är några utvalda projekten som vi genomförde under 2023.

 • Omläggning av tak, inklusive taksäkerhet, avvattning, snörasskydd och takluckor på:
  • Badhusgatan 12, 13, 14 och 16 på totalt 1 350 kvm.
  • Corneliusgatan 2 på totalt 800 kvm.
  • Bryggaregatan 15 på totalt 800 kvm.
  • Gripgatan 10 i Krylbo på totalt 250 kvm.
 • Renovering av tvättstugor
  • Fyra tvättstugor i kvarteret Stjärnan 1-3, Slaggatan 3, Malmgatan 28 och 32 inklusive bokningssystem och informationstavlor i trapphus.
  • Två tvättstugor i kvarteret Rågen, Kolgillaregatan 5 och 7 inklusive bokningssystem och informationstavlor i trapphus. Två till tvättstugor planeras att renoveras på adressen.
 • Totalrenovering av två lägenheter på 70 kvm vardera på Badhusgatan 12.

Avesta Vatten AB ansvarar för återvinningsstationer

På grund av ändrad lagstiftning, som gäller från 1 januari 2024, flyttas ansvaret för återvinningsstationer över till Sveriges kommuner. I Avesta kommun är det Avesta vatten AB som kommer att sköta verksamheten. Läs mer på https://www.avestavatten.se/

Broddar till hyresgäster över 65 år

Du som hyresgäst hos oss är välkommen in i vår pop-up bobutik på Kungsgatan 9, tisdagar och onsdagar mellan 10.00-17.00, där du kan hämta ut ett par broddar till de över 65 år i hushållet. Max två par per hushåll, så långt lagret räcker. Avvikande öppettider kan förekomma.

Broddar till alla hyresgäster över 65 år

Broddar till alla hyresgäster över 65 år.

Gamla Byn AB delar ut broddar till bostadshyresgäster över 65 år! Kom till pop-up bobutiken på Kungsgatan 9, så får du ett par broddar som gåva till alla i hushållet över 65 år.

Vem kan hämta ut broddar

Gäller endast boende i Gamla Byns hyreslägenheter och max två par broddar per hushåll, så långt lagret räcker.

Öppettider på bo-butiken

Pop-up butiken är öppen tisdagar och onsdagar klockan 10.00-17.00. Avvikelser kan förkomma. Obs! Kan hämtas tidigast vecka 2.

Hyresförhandling 2024

Gamla Byn AB och Hyresgästföreningen har nu träffat en överenskommelse om hyrorna för samtliga bostäder för 2024. Hyreshöjningen gäller från den 1 januari 2023 och höjningen blir 5,2 %. Höjningen avser även samtliga garage, p-platser och carportar. Avrundat till närmsta heltal kronor. Januari månads höjning kommer att läggas till på februari månads hyresavi.

Räkneexempel: Bashyra 5 846 kr + 5,2 % = 6 150 kr + hyressättningsavgift på 12 kr. Den totala månadshyra efter årets hyreshöjning blir 6 162 kr.

Informationsbrev till dig som hyresgäst hos oss | December 2023

Broddar till hyresgäster över 65 år

Du som hyresgäst hos oss är välkommen in i vår pop-up bobutik på Kungsgatan 9, tisdagar och onsdagar mellan 10.00-17.00, där du kan hämta ut ett par broddar till de över 65 år i hushållet. Max två par per hushåll, så långt lagret räcker. Avvikande öppettider kan förekomma. Obs! Kan hämtas tidigast vecka 2.

Hyresförhandlingar 2024

Hyresförhandlingarna pågår fortfarande, vi återkommer med besked så fort det är klart.

Öppettider jul- och nyårshelgen

Receptionen är bemannad enligt ordinarie öppettider på helgfria vardagar.

God Jul och Gott Nytt År önskar vi er alla!

Mina sidor har fått ett nytt ansikte!

Välkommen till nya Mina sidor!

Mina sidor har fått ett nytt ansikte. https://minasidor.gamlabyn.se/

Webbsida Mina sidor.

På Mina sidor finns relevant information för dig som hyresgäst gällande dina avtal, betalningar och ärenden. Som hyresgäst kan du även registrera felanmälningar och ta emot meddelanden från oss på Gamla Byn AB avseende drift och mycket annat.

Vad kan jag göra som bostadssökande?

Som sökande kan du göra och följa dina intresseanmälningar, ta del av visningsinformation och signera avtal om du blir aktuell som hyresgäst. Du hanterar hela din sökandeprocess på ett enkelt och smidigt sätt digitalt.

Kontaktuppgifter

Under menyn ”Kontaktvägar” på Mina sidor kan du själv styra över hur du önskar att bli kontaktad av oss. Relevant information kommer alltid att skickas ut till dig som notifieringar till Mina sidor.

Tänk på att e-postadress är en viktig kontaktuppgift för att kommunikationen från oss ska fungera, många meddelanden kommer endast skickas via e-post och/eller som Mina sidor notifiering. Har du ingen e-postadress, ber vi er skaffa en innan ni kontaktar oss.

Logga in på Mina sidor

Så här gör du för att komma in på Mina sidor första gången:

 • Inloggning/registrering på Mina sidor gör du med BankID om du har ett fullständigt personnummer (ÅÅÅÅMMDD-NNNN).
 • Saknar du BankID/fullständigt personnummer så hör av dig till oss så får du en aktiveringslänk via e-post.
 • Om du administrerar någon annans sökande/hyresgästsidor vill vi också att du kontaktar oss.

Du ansvarar själv för att hantera dina inloggningsuppgifter på säkert sätt. Har du redan loggat in/registrerat dig enligt ovan så kan du bortse från det här meddelandet!

Bostadsappen

Den tidigare använda bostadsappen är inte längre tillgänglig. I stället hänvisar vi till Mina sidor för att söka bostäder och göra andra ärenden.

Välkommen in och bekanta dig med våra nya Mina sidor!

På onsdag inför vi ett nytt marknadssystem – Mina sidor

Från och med onsdag den 29 november inför vi ett nytt marknadssystem för både dig i vår bostadskö och dig som är befintlig hyresgäst. ”Mina sidor” blir nu digitalt och lättillgängligt.

Vad kan jag göra på Mina sidor

Som inloggad på ”Mina sidor” kan du som sökande bland annat se tillgängliga lägenheter och parkeringsplatser, lämna intresseanmälningar, ladda upp intyg, svara på erbjudanden efter visningar av lägenheter och till och med signera avtal – allt i en digital miljö. För dig som är en befintlig hyresgäst kommer tillgången till information om din bostad och möjligheten att rapportera fel att vara tillgängligt som vanligt.

Vad händer med mina köpoäng?

Du behåller självklart dina köpoäng och din kundprofil, men det är viktigt att gå igenom dina kontaktuppgifter för att se till att de är aktuella. Dessutom måste du registrera en ny sökprofil för att framöver få förslag på lägenheter enligt dina önskemål.

Medsökande

En medsökande överförs inte automatiskt till det nya marknadssystemet. Det krävs alltså en ny ansökan eller en ny koppling i det nya marknadssystemet.

Inloggning för bostadssökande

Som bostadssökande loggar du in med BankID, om du inte har möjlighet till det kan du kontakta oss via mejl till gamlabyn@avesta.se eller ringa växeln på 0226-64 57 00, för att få nya inloggningsuppgifter. Tidigare användarnamn och lösenord kommer inte att fungera längre.

Viktig information om nya Mina sidor

Nu börjar det närma sig!

I början av december går vi över till nya marknadssystemet, det som du känner igen som ”Mina sidor”. Detta kommer medföra att både du som står i vår bostadskö och du som redan är hyresgäst hos oss kommer kunna göra allt digitalt via ”Mina sidor”.

Nytt för nya Mina sidor

Som inloggad på ”Mina sidor” kommer du som sökande bland annat kunna se lediga lägenheter och fordonsplatser, lämna intresseanmälan, ladda upp intyg, lämna svar på erbjudanden efter lägenhetsvisning samt signera avtal – helt digitalt. Befintliga hyresgäster kommer även, precis som tidigare, se all information om sin bostad samt göra felanmälan.

Du behåller självklart dina köpoäng och din kundprofil – det du behöver göra är att se över dina kontaktuppgifter så de stämmer och är aktuella.

Registrera ny sökprofil

När vi gått över till det nya marknadssystemet måste både befintliga hyresgäster och sökande registrera en ny sökprofil, detta för att framöver få lägenhetsförslag från oss enligt dina önskemål.

Varför finns det inga lediga objekt?

Under november månad kommer inga nya lediga objekt läggas ut på grund av arbetet med övergången till nya marknadssystemet.

Translate »