Nyheter

Förskolan Blåkullen 4 är invigd!

Nu har ännu en milstolpe nåtts för Gamla Byn AB och Avesta kommun, när den nya förskolan Blåkullen 4 invigdes den 31 augusti med fina tal och sedvanlig bandklippning. Vi på Gamla Byn AB, ägare av fastigheten, känner enorm glädje när vi ser så många glada och utforskande barn tillsammans med pedagogerna i sina nya fina lokaler.

Förskola av hög kvalitet

Invigningen av förskolan Blåkullen 4 markerar ännu ett steg framåt för Avesta kommun i deras engagemang för att ge barnen de bästa möjliga förutsättningarna för en stark start i livet. Detta projekt visar på kommunens åtagande att investera i barnen och skapa en mer lovande framtid för kommande generationer.

Förskolan Blåkullen 4 erbjuder moderna och ändamålsenliga lokaler samt en fantastisk utemiljö för barnen. En trivsam arbetsmiljö för personalen har också prioriterats högt, och utvecklande lärmiljöer har skapats för att säkerställa en högkvalitativ förskoleupplevelse.

Många fina hyllningar i invigningstalen

Kurt Kvarnström, styrelsens ordförande i Gamla Byn AB, tackade alla inblandade och konstaterade att trots en svår period att bygga i, med den höga inflationen, så lyckades projektet hålla den budget som var beslutad om. Han önskade också att alla barn och pedagoger skulle trivas och att de fått en riktigt bra arbetsmiljö.

I sitt invigningstal tackade Bildningsstyrelsens ordförande, Mikael Westberg, personalen och ledningen som har varit delaktiga i planeringen av förskolan. De hyllade även byggbolaget Skanska för deras utmärkta arbete med att slutföra projektet i tid och inom den utlovade tidsramen. Gamla Byn AB fick också ett särskilt erkännande för att ha säkerställt en smidig och effektiv process.

Titti Juhlin, rektor på Blåkullens förskola, kunde inte valt bättre ord att beskriva känslan än -Vi är inga raketforskare, men vi skapar raketforskare! Titti pratade naturligtvis om alla härliga förskolebarn. Titti berättade också att 40 fåglar kommer att flytta in då barnen fått fågelholkar att måla och sätta upp, som gåva av Gamla Byn AB. Hela förskolan har också fågelnamn på alla avdelningar och rum, för att enklare hålla isär de.

Fakta om Blåkullen

Blåkullen 4 har kapacitet att ta emot upp till 160 barn i åldrarna 3–5 år och är en del i Blåkullens förskoleby som nu har totalt cirka 270 barn mellan 1–5 år inskrivna. Adress till Blåkullen 4: Prästgatan 37, Avesta.

Translate »